Po vypuknutí vojny sa minimálne náhradná batéria 4. honvédskeho poľného kanónového pluku presunula do opustenıch husárskych kasárni v Novıch Zámkoch. Tu sa z neho sformovali aj ďalšie delostrelecké pluky: január 1916 - 37. honvédsky poľnı húfnicovı pluk, neskôr 37. honvédsky ťažkı poľnı delostreleckı pluk a 37. honvédsky horskı delostreleckı pluk.
V januári 1918 bol pluk 4.hpkp pretransformovanı na 37. honvédsky poľnı delostreleckı pluk a 37.hphp na 137. honvédsky poľnı delostreleckı pluk.
Pluk sa vrátil do Novıch Zámkov z talianskeho frontu dňa 14. 11. 1918.
Upravil/a
PavolRusnak dňa 10-02-2016 09:25,
pred 9 rokmi
adminHlavnı administrátorOdoslané
pred 12 rokmiPridal som na stránku Bádanie - doplňovacie obvody aj link na celú Seidels kleines Armeeschema v *.pdf (11 MB) na ulozto.cz (mal som to na inej stránke ako skeny jednotlivıch strán z www.mlorentz.at. Takto sa to prezerá jednoduchšie.
Je tam aj uhorskı honvéd a aj delostrelectvo. Pokiaľ som to narıchlo porovnával, sedí to s tım maďarskım dokumentom (dole). Je to tak, 4. honvédsky nitriansky delostreleckı pluk sa tam jasne spomína, čo sedí aj so spomínanou mapou veliteľstiev.
adminHlavnı administrátorOdoslané
pred 12 rokmiMám z tıch obvodov trochu zmätok. Strıko, ktorı by mal patriť pod doplňovací obvod Trenčín posielal domov pozdravy z frontu , ktoré mali pečiatku 4. honv. delostr. pluku a ten bol v Nitre. vie mi to niekto osvetliť?
... z pokusu o pridanie článku pravdepodobne od Belu