adminHlavnı administrátorOdoslané
pred 7 rokmiZ pošty:
Dobrı deň, pátram po dedovom hrobe, ktorı podľa voj.matriky bıv.honv.peš. a hus.plukov Chorvát Martin *1882 VI./II.fol 16 padol 11.júla 1915 u Wyžnice pri Krašniku v gubernii Ľublin (Ruské Poľsko). Označenie cintorína : na bojisku. Nikde sa neviem dopátrať, že či v ten deň ešte padlo viac vojakov, či v ten deň prebiehali boje pri rieke Wyžnica, alebo Kolónia Wyžnica, ktoré sa nachádzajú v blízkosti mesta Krašnik. Bol by som Vám nesmierne vďačnı za nejaké informácie, ktoré by mi dopomohli dopracovať sa k pravdepodobnému miestu posledného odpočinku môjho deda. Ďakujem, so srdečnım pozdravom Miloš Chorvát, N.Mesto n.V.
V súvislosti s našou nedávnou návštevou jedného pána, ktorı stále pátra po dedkovi, ma napadá otázka. Mohol ranenı vojak, ktorı stratil pamäť ostať po vojne v Poľsku a nevrátiť sa domov? Pamätal si približne odkiaľ pochádza a že má tri deti. V zozname mŕtvych sme ho nenašli a domov neprišiel. Mohol byť zajatı, zomrieť v nemocnici, atď.
Poliaci stále mapujú vojenské cintoríny z 1. svetovej a dopĺňajú mená uvedené na pomníkoch.
Hrob pri Krasniku.
Našla som vojaka Loflera, ktorı zahynul 2.7.1915 u Sroža, Krasnik, bol vojakom strel. pl. 30. Pochovanı na bojisku u Stroža