adminHlavnı administrátorOdoslané
pred 12 rokmiMám z tıch obvodov trochu zmätok. Strıko, ktorı by mal patriť pod doplňovací obvod Trenčín posielal domov pozdravy z frontu , ktoré mali pečiatku 4. honv. delostr. pluku a ten bol v Nitre. vie mi to niekto osvetliť?
... z pokusu o pridanie článku pravdepodobne od Belu
adminHlavnı administrátorOdoslané
pred 12 rokmiPridal som na stránku Bádanie - doplňovacie obvody aj link na celú Seidels kleines Armeeschema v *.pdf (11 MB) na ulozto.cz (mal som to na inej stránke ako skeny jednotlivıch strán z www.mlorentz.at. Takto sa to prezerá jednoduchšie.
Je tam aj uhorskı honvéd a aj delostrelectvo. Pokiaľ som to narıchlo porovnával, sedí to s tım maďarskım dokumentom (dole). Je to tak, 4. honvédsky nitriansky delostreleckı pluk sa tam jasne spomína, čo sedí aj so spomínanou mapou veliteľstiev.
Po vypuknutí vojny sa minimálne náhradná batéria 4. honvédskeho poľného kanónového pluku presunula do opustenıch husárskych kasárni v Novıch Zámkoch. Tu sa z neho sformovali aj ďalšie delostrelecké pluky: január 1916 - 37. honvédsky poľnı húfnicovı pluk, neskôr 37. honvédsky ťažkı poľnı delostreleckı pluk a 37. honvédsky horskı delostreleckı pluk.
V januári 1918 bol pluk 4.hpkp pretransformovanı na 37. honvédsky poľnı delostreleckı pluk a 37.hphp na 137. honvédsky poľnı delostreleckı pluk.
Pluk sa vrátil do Novıch Zámkov z talianskeho frontu dňa 14. 11. 1918.
Upravil/a
PavolRusnak dňa 10-02-2016 09:25,
pred 9 rokmi