Ale nie! Kde je JavaScript?
Váš webový prehliadač nemá povolený JavaScript alebo nepodporuje JavaScript. Ak chcete správne zobraziť túto webovú lokalitu, povoľte JavaScript vo svojom webovom prehliadači, alebo inovujte na webový prehliadač, ktorý podporuje JavaScript.
Veľká vojna a územie Slovenska 1914 - 1918

Banner Veľká vojna a územie Slovenska


Kmeňovı list vojaka narodeného v Galícii

Naposledy aktualizované pred 7 rokmi
Odoslané pred 7 rokmi
Dobrı deň,

prosím, vie mi niekto poradiť, kam sa mám obrátiť pri pátraní po kmeňovom liste môjho prastarého otca Konrada Ciulisa, ktorı sa narodil v roku 1865 v dedinke Kwiatonowice vo vtedajšej Galícii - dnes Poľsko. Vo VÚA Praha nemajú žiadny záznam. Viem len, že bol pridelenı k zásobovaciemu trénu. V čase mobilizácie žil v Prešove. Za akúkoľvek informáciu vopred ďakujem a budem veľmi vďačná.
fekiacfekiacMember
Odoslané pred 7 rokmi
Asi je dôležité, kde konal základnú voj. službu. Kwiatonowice sú podľa Wikipédie v okrese Gorlice dnes v Poľsku, čo je doplňovací obvod Nowy Sącz podľa http://www.mlorenz.at/images/militaer..._gross.jpg .
Takže ak ešte v čase odvodu žil tam, treba zistiť, kde sú dnes kmeň. listy vojakov z tohto obvodu. Možno vo Viedenskom archíve? Alebo v nejakom poľskom vojenskom, ak to dostali ako nástupnícka krajina, čo si myslím, že za Československo to je v Prahe. Skúsil by som to tu: http://wbh.wp.mil.pl/pl/index.html
Ak ale bol odvedenı v Prešove, jeho kmeň. list by myslím mal byť v Prahe.

Prežil vojnu? Bol zajatı? Aká bola podoba priezviska v tıch časoch? Ciulisz? Tziulisz?
Pozeral som Zoznam strát, ale nič som nenašiel.
Odoslané pred 7 rokmi
Váženı pán Fekiac,
veľmi pekne Vám ďakujem za odpoveď. Skúsila som podľa Vašej rady napísať do poľského vojenského archívu. Prišla mi negatívna odpoveď, ale za pokus to stálo. Ak by niekoho zaujímalo znenie, tak odpoveď z archívu prikladám.
WBH
To isycova@yahoo.com Jan 27 at 2:11 PM

Szanowna Pani,

uprzejmie informuję, że w wyniku kwerendy przeprowadzonej w zasobie Centralnego Archiwum Wojskowego WBH (bazach danych, kartotekach) nie odnaleziono materiałów archiwalnych dotyczących Pana Konrada Ciulisz ur. w 1865 r. Archiwum nie posiada w swoim zasobie pełnej ewidencji żołnierzy Wojska Polskiego, a wszelkie poszukiwania w materiałach archiwalnych prowadzi na podstawie danych personalnych i danych o służbie (nazwy lub numeru jednostki wojskowej, w której ww. pełnił służbę) przekazanych przez zainteresowane strony.

----------------------------------
Wojskowe Biuro Historyczne
ul. Pontonierów 2A
00-910 Warszawa 72
Vy môžete zobraziť všetky vlákna v tomto fóre.
Vy nemôžete začať nový diskusný príspevok v tomto fóre.
Vy nemôžete odpovedať v tomto diskusnom vlákne.
Vy nemôžete začať v anketu v tomto fóre.
Vy nemôžete na tomto fóre nahrať prílohy.
Vy nemôžete stiahnuť prílohy v tomto fóre.
Moderátor: Administrátor